volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Arbitrage


Arbitrage
Voor de wedstrijden die niet onder tophockey vallen, moet de club zelf scheidsrechters regelen. Goed opgeleide clubscheidsrechters zijn dus onmisbaar. Daarom ben je zodra je de B-leeftijd hebt bereikt, verplicht het scheidsrechtersdiploma te halen en geregeld te fluiten. Je zult merken dat hoe vaker je fluit, hoe te leuker het wordt!


Verplicht Hockey Vaardigheidsbewijs (HVB)
In de A-categorie of de senioren mag je niet hockeyen als je niet in bezit bent van het Hockey Vaardigheidsbewijs (HVB). Daarom heeft de KNHB in een programma de spelregelkennislijn opgesteld, zodat iedereen de spel- en gedragsregels van het hockey kan leren.


Als je moet fluiten
Je weet zelf dat niets zo vervelend is, als een scheidsrechter die niet komt opdagen. Kijk daarom als je de B- of A- leeftijd hebt bereikt, altijd op het arbitrageschema of je staat opgesteld om te fluiten. Als je bent ingedeeld ben je verplicht die wedstrijd te fluiten.

Voor scheidsrechters gelden de volgende afspraken:
•  Je kijkt op de website of je staat opgesteld als scheidsrechter
•  Meld je 10 minuten vóór de wedstrijd bij de informatiebalie. Van de coach van het team dat je gaat fluiten krijg je een fluit.
•  Als je niet kunt fluiten, moet je zelf voor een vervanger zorgen.
•  Kom je zonder goede reden niet opdagen, dan worden er disciplinaire maatregelen genomen.
• Na afloop van de wedstrijd kun je bij de informatiebalie een bon krijgen voor een gratis consumptie.


Info voor scheidsrechterbegeleiders
We zijn erg blij dat jullie deze taak willen opnemen. Een wedstrijd kan alleen lekker gespeeld worden door een goede begeleiding. De scheidsrechters hebben hier een grote invloed op. Jeugdscheidsrechters van Kampong zijn goed opgeleid, maar hebben vaak nog wel de rugdekking nodig van een ouder aan de kant. We hebben een set aan informatie voor je beschikbaar om je goed op weg te helpen in deze taak. 
Alle informatie over het begeleiden van de jeugdscheidsrechters vind je in de bijlagen hieronder:Meer vragen? [email protected]


 
Powered by LISA