volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Rolstoelhockey

Plezier staat voorop

Bij Kampong Rolstoelhockey staat voor alle leden plezier in de rolstoelhockeysport voorop. Op dit moment zijn er meer dan 70 sporters die, zowel op breedtesport- als topsportniveau, bij Kampong Rolstoelhockey spelen. Daarmee behoort Kampong Rolstoelhockey tot de grotere verenigingen van Nederland.

Ambitieus en vernieuwend
Kampong Rolstoelhockey is ambitieus en vernieuwend en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor de sporters. Kampong Rolstoelhockey valt onder Kampong Hockey en maakt daardoor deel uit maakt van één van de grootste hockeyverenigingen van Nederland met een rijke historie van hoogtepunten en successen.

Rolstoelhockey is technisch een mooie sport, waarbij Nederland al jaren aan de internationale top staat. Gecombineerd met het hoge speltempo en de inzet van de spelers is rolstoelhockey absoluut een genot om naar te kijken. Rolstoelhockey wordt gespeeld in een sporthal en de wedstrijden vinden plaats op zaterdagen. 
Er wordt dus niet daadwerkelijk op Kampong in Utrecht gespeeld.

Handbewogen
Bij Kampong wordt er handbewogen rolstoelhockey gespeeld, ook wel H-hockey genoemd. Bij het handbewogen rolstoelhockey mag iedereen deelnemen dus ook valide personen.

Twee soorten sticks: T- en J-sticks?

Er zijn er twee soorten sticks. De meeste spelers spelen met een J-stick, ook wel handstick genoemd. Spelers die niet meer met hun handen kunnen spelen, spelen met T-stick. Een T-stick is een stick die de vorm heeft van een hoofdletter T. Deze stick is bevestigd aan de rolstoel. De rolstoelhockeyers spelen met een plastic bal met gaten. Deze is erg licht en dus voor iedereen geschikt.
 
Verdeling in klassen 
Aangezien rolstoelvervoer lastig te regelen en vaak nogal duur is, worden er altijd meerdere competitiewedstrijden op één dag gespeeld. De gehele competitie bestaat uit verschillende klassen, waarbij het H-hockey landelijk gespeeld wordt. 

5 tegen 5
Bij het H-hockey strijden de teams vijf tegen vijf. Zij spelen op een veld met een doel dat los staat van de achterkant van het veld. De grootte van het veld wordt altijd aangegeven door balken. 

Informatie of lid worden?
Wil je meer weten over Kampong Rolstoelhockey of heb je interesse om lid te worden, stuur dan een e-mail naar [email protected] .


 
Powered by LISA