volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Kampong Topjeugdopleiding

Er is veel voor nodig om als hockeyspeler aan de top te komen. In de jeugdopleiding krijgen spelers de instrumenten aangereikt om alle aspecten die daarvoor nodig zijn te ontwikkelen. Zo vragen wij onze trainers en coaches ook om te werken: we winnen natuurlijk graag, maar het resultaat van een enkele wedstrijd is ondergeschikt aan de ontwikkeling van spelers en teams.
 
Wat is onze ambitie?
Kampong heeft de ambitie om met de jeugdopleiding een voorbeeldfunctie te vervullen voor Nederlandse hockeyclubs.
Om deze ambitie te verwezenlijken zijn we voortdurend bezig om onze opleiding beter te maken: door gebruik te maken van technische innovaties; nieuwe inzichten op mentaal, technisch, tactisch of fysiek gebied toe te passen; maar zeker ook door onze trainers en coaches van en met elkaar te laten leren.
 
Wat is het doel van onze topjeugdopleiding?
De doelstelling van de topjeugdopleiding is om alle spelers de mogelijkheid te geven en uit te dagen om zich op technisch, tactisch en persoonlijk vlak zodanig te ontwikkelen, dat ze zowel in het veld als daarbuiten bewuste keuzes maken en daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen.
Hiermee zal een jeugdspeler die de ambitie heeft om ook na de jeugdleeftijd nog tophockey te blijven spelen optimaal voorbereid zijn voor het spelen in een eerste team.
 
Hoe werken wij met onze topjeugd?
Rode draad in de gehele opleiding is de ontwikkeling van spelers op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak. Trainingen en coaching worden afgestemd op het niveau van spelers en teams, en gedurende de opleiding verschuiven de accenten en nemen intensiteit en complexiteit van trainingen toe.

Wat doen wij voor topjeugd?
Kampong biedt een inspirerende en veelzijdige leeromgeving waarin professionele trainers en coaches nauw samenwerken met diverse specialisten. Al deze professionals werken binnen de kaders van ons topjeugdbeleid en onze visie op opleiden.
Samen stimuleren zij onze topjeugdspelers om telkens weer creativiteit, lef, verantwoordelijkheid en spelplezier te laten zien.

Wat verwachten wij van onze topjeugd?
Kampong geeft zijn topjeugd veel, maar verwacht daar ook wat voor terug: een respectvolle, open en ontwikkelgerichte houding jegens team, coaches en club; en de sterke ambitie om invloed uit te oefenen op het resultaat.
Het individu is ondergeschikt aan het team. We hebben elkaar nodig om goed te kunnen presteren; van iedereen wordt verwacht dat hij of zij binnen het team daar zijn eigen verantwoordelijkheid in neemt zonder anderen tekort te doen.
Kampong is een veilige thuishaven voor iedereen die niet alleen komt halen maar ook wat te brengen heeft, en die open staat voor realistische feedback op de eigen ontwikkeling.

 
Powered by LISA