volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Tuchtcommissie

Tuchtcommissie werkt aan veiligheid en sportiviteit

De Tuchtcommissie van Kampong zet zich in voor veiligheid en sportiviteit op de vereniging. Na elk competitieweekend zien wij de gele en rode kaarten die Kampong spelers hebben gekregen. Indien nodig gaan we met betrokken spelers of coaches in gesprek. Ook worden specifieke situaties binnen een team of ‘langs-de-lijn’ incidenten aan ons voorgelegd. Een enkele keer behandelen we een klacht over een Kampongteam of -speler vanuit een andere club. Er zijn weken dat er helemaal niets speelt en soms is er direct snelle inzet nodig om een gesprek nog in die week mogelijk te maken.


Waar nodig leggen we sancties op, de regels vanuit de KNHB vormen hiervoor de basis. Soms bieden we mediation aan, want niet alle problemen zijn op te lossen door tuchtuitspraken. Hoe we precies te werk gaan, lees je binnenkort hier.
Gelukkig is het onze ervaring dat een goed en verhelderend gesprek vaak voldoende is. Uitleggen waarom iets niet kan binnen onze club, waar sportiviteit, veiligheid en respect voorop staat, lost ook (gedrags-)problemen op. 


Jaarlijks geven we aan het bestuur inzicht in de hoeveelheid en aard van de kwesties die de tuchtcommissie heeft behandeld. Op coachbijeenkomsten vertellen we over veiligheid en sportiviteit op en om het veld en over de rol van de tuchtcommissie. Natuurlijk is er op Kampong nauw contact tussen de diverse commissies (arbitrage, Sportief&Veilig sporten) en de vertrouwenscontactpersoon. De tuchtcommissie behandelt zaken in vertrouwelijkheid en heeft dus een zelfstandige positie ten opzichte van het bestuur.


Duidelijkheid over regels en afspraken komt het sportplezier en de veiligheid van alle leden en bezoekers ten goede. We doen daarbij een beroep op alle leden. Als je vindt dat teams, ouders of spelers zich niet correct gedragen, spreek ze er op aan. Kampong zijn we immers samen!


Leden van de Tuchtcommissie:
Charles Starmans
Monique Hanssen
Olivier Wendelaar
Bernique Tool

Contact: [email protected]

 
Powered by LISA