volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Vertrouwenscontactpersoon

Veilig Sportklimaat

SV Kampong Hockey streeft naar een veilig sportklimaat voor sporters, trainers, ouders en vrijwilligers. Respect, sportiviteit en plezier staan hierbij voorop. Dat doen wij samen en daar hebben wij elkaar bij nodig. Als club nemen we hierin verantwoordelijkheid. Maatregelen die we hierin nemen zijn onder andere het verplicht instellen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor vrijwilligers, begeleiders en trainers die met jeugdleden werken. Elke 3 jaar herhalen we deze aanvraag. Daarnaast hebben we gedragsregels opgesteld waarin iedereen binnen onze vereniging zich aan dient te houden. 

Vertrouwenscontactpersonen voor wie en waarom?

Ook hebben we vertrouwenscontactpersonen bij SV Kampong Hockey. De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen onze vereniging waar iedereen die een vraag heeft over – of te maken heeft met – grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten terecht kan.

De VCP is voor iedereen binnen de vereniging: sporters, ouders, trainers, toeschouwer, bestuurders etc. De VCP is er ook voor vragen die spelen vóórdat er problemen zijn. Bij een VCP kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en herhaling kan voorkomen worden. De VCP is er voor iedereen en is het aanspreekpunt voor signalen en preventie. Samen streven we naar een veilig sportklimaat. 

De VCP is overigens niet voor verschillen van inzicht over technisch beleid zoals gevoerd door trainers, coaches, voor commissies en bestuur, voor problemen over teamsamenstellingen of problemen over besluiten van Bestuur of Ledenvergadering. De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het bestuur van SV Kampong Hockey.

Wie zijn onze vertrouwenscontactpersonen?

Iedereen moet zich veilig kunnen voelen binnen de club en met plezier kunnen hockeyen. Als dat niet meer lukt, omdat er sprake is van ongewenst gedrag (bijvoorbeeld pesten, (seksuele) intimidatie of discriminatie) kan de vertrouwenscontactpersoon benaderd worden om te dienen ‘als luisterend oor’, maar vooral ook om te helpen het veilige gevoel en het plezier terug te brengen. De vertrouwenscontactpersoon kan bemiddelen, maar ook kan een officiële klachtprocedure worden gevolgd. In situaties die niet passen bij een veilig sportklimaat zijn er twee vertrouwenscontactpersonen binnen SV Kampong Hockey die je kunt raadplegen/informeren.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn Maartje van der Meer en Doremiek Verdijk en zijn bereikbaar via email. Alleen zij hebben toegang tot dit mailadres. Als gewenst wordt specifiek met één te spreken dan kan dat in het mailbericht duidelijk worden gemaakt. De betreffende vertrouwenscontactpersoon zal dan contact opnemen. Ook kan, indien gewenst, contact worden opgenomen met de vertrouwenscontactpersoon van de KNHB of NOC*NSF. 

Maartje van der Meer en Doremiek VerdijkBestuur SV Kampong Hockey

 
Powered by LISA