volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

HEREN 1 IS LANDSKAMPIOEN!

Nieuwsafbeelding
Kampong Heren 1 is voor de negende keer in de Hoofdklasse-historie landskampioen geworden! De Utrechters waren tegenstander Rotterdam over twee duels de baas. Zondag werd het in de Domstad 2-2, nadat de eerste wedstrijd in 1-2 eindigde in het voordeel van Kampong. 

Het FC Utrecht-feestnummer La Cucaracha schalde over De Klapperboom terwijl alle spelers van Kampong elkaar in de armen vlogen. Ze waren uitgeput, maar dolgelukkig. De sticks vlogen door de lucht en lagen overal. De geblesseerde Terrance Pieters vierde in zijn wedstrijdshirt feest op het veld. Jelle Phijffer had een immens grote korenblauwe vlag over zijn schouders gedrapeerd.

De weg naar deze overwinning was niet eenvoudig, Heren 1 had namelijk een loodzwaar seizoen. De ploeg van Tim Oudenaller speelde met afstand de meeste wedstrijden van dit seizoen. Behalve de 22 duels in reguliere competitie en de vier Play-Offs wedstrijden speelde Heren 1 nog vijf wedstrijden in de strijd om de Gold Cup én vijf wedstrijden in de (voorronden van) de Euro Hockey League. 

Kampong stond bekend als een ploeg die geweldig kon verdedigen, maar was nog niet het team dat de beste kon zijn als het er echt om gaat. Dat veranderde in de play-offs, waarin de Utrechters in iedere wedstrijd een vroege goal maakten en daardoor nooit in de achtervolging moesten.

En die goede gewoonte zette Kampong voort in het beslissingsduel. Met nog precies 120 tellen op de klok mocht topscorer Jip Janssen nogmaals slepen. Voor de tiende keer op deze knotsgekke middag. Zijn 2-2 plofte in de kruising en zorgde daarmee voor een vreugde-uitbarsting bij iedereen in een blauw shirt. Kampong klaarde de geweldig grote klus binnen zestig minuten en is voor het eerst sinds 2018 weer de KAMPIOEN VAN NEDERLAND!

 
Powered by LISA