volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Sander de Wijn beste speler Tulp Hoofdklasse

Nieuwsafbeelding
Heren 1 speler Sander de Wijn is, samen met Xan de Waard (SCHC), verkozen tot beste speler van de Tulp Hoofdklasse seizoen 23/24. Sander kreeg zijn prijs maandagavond uitgereikt rond het FIH Pro League duel van de Oranje Dames op de Klapperboom. 

Sander, die als supporter van zijn vriendin en international Renée van Laarhoven aanwezig was op zijn club, werd in de rust van de interland tot zijn eigen verrassing van de tribunes geroepen. Hij kreeg zijn persoonlijke player card uitgereikt door Erik Klein Nagelvoort, voorzitter van de KNHB.

Klein Nagelvoort roemde in zijn speech het doorzettingsvermogen van De Wijn, die de afgelopen jaren veelvuldig te maken kreeg met ernstige blessures. Keer op keer vocht de 161-voudig international zich terug. Dit seizoen bekroonde De Wijn zijn zoveelste comeback met de titel in de Tulp Hoofdklasse door met Heren 1 in de playoff-finale Rotterdam te verslaan. 

De rol van De Wijn was groot in het behalen van de landstitel, want hij werd door de coaches en aanvoerders van de Hoofdklasse-ploegen met voorsprong als winnaar verkozen in de hockey.nl-verkiezing tot beste speler. 'Ik heb in mijn carrière niet veel individuele prijzen gekregen', vertelt De Wijn. 'Voor de verkiezing van beste speler van de wereld was ik zelfs nooit genomineerd. Misschien ben ik daarvoor ook te bescheiden geweest.'

'Deze prijs doet me veel', vervolgt hij. 'Ik was letterlijk afgeschreven. Ik heb altijd vertrouwen gehouden in mijzelf, dat ik mijn lichaam op de rit zou krijgen en terug zou komen. Tijdens het seizoen ben ik er steeds meer ingekomen. Heb het vertrouwen van mijn team gekregen. Uiteindelijk heb ik mijn kwaliteiten boven laten drijven'. 

De Wijn had ook privé een bewogen jaar. Met betraande ogen zegt hij: 'Ik ben in februari mijn vader verloren. Dat was moeilijk. Hij heeft veel betekend voor mij, net als mijn moeder. Dat ik hier nu sta, heb ik mede aan hen te danken. Als ik zie waar ik vandaan kom, ben ik megatrots op mezelf'. 

De verdediger van Heren 1 erkent dat hij lange tijd heeft gedroomd van deelname aan de Spelen in Parijs. Na een gesprek met bondscoach Jeroen Delmée wist hij dat zijn teller op 161 caps blijft steken. Niettemin gaat De Wijn nog een seizoen door bij Kampong. 'Dan wil ik niet alleen de landstitel, maar ook deze prijs prolongeren'.


 
Powered by LISA