volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Een gouden editie; Fampong 2024

Nieuwsafbeelding
UIT VERBAZING ONTSTAAN
Het familietoernooi van Kampong is er gekomen omdat Kampong Hockey eigenlijk geen eigen toernooi had voor de leden onderling. In vele kleinere hockeyclubs was het fenomeen van een jaarlijks familietoernooi (opa’s, oma’s, neven, nichten, al dan niet met enige hockeyervaring) al lang gemeengoed. Het leek ons wel een prima idee om dat op Kampong ook op te zetten, ondanks de waarschuwing dat het meer een studentenclub was dan een familievereniging.

GESTART IN 2001
Met heel veel steun van een aantal enthousiaste ouders zijn we aan de slag gegaan en een datum geprikt aan het eind van het seizoen in juni 2001. Gesteund door het bestuur met een garantie van 1500 gulden mochten we toch niet uitkomen met een zo laag mogelijk inschrijfgeld en huur van attributen. Gestart bij veld 4 met banken en tafels voor de wel 12 teams in competitie van 8 tegen 8 hockey en aan hockey verwante spelletjes.

WINNEN IS ORGANISEREN
Een aantal jaren hebben wij dit met veel plezier georganiseerd totdat wij alleen fungeerden als rode draad, want de winnaar van de voorgaande editie won de prijs van de organisatie van het volgend jaar. In deze tijd is het plastic krat met alle informatie, de overgebleven prijsjes, de pennen, het afzetlint, de bordjes en de schema’s vervangen door een meer professioneel draaiboek, welke nu elk jaar doorgegeven kan worden en voorzien van een update.

FAMILIECLUB
In de loop der jaren zijn er ook steeds meer sponsoren bijgekomen met hun financiële bijdrage of in natura (fruit, haring ijs, etc.). Het is mooi om te zien dat het Fampong zich heeft ontwikkeld van een kleinschalige opzet naar een toernooi met meer dan 30 familieteams. Kennelijk is Kampong niet alleen een studentenvereniging, maar zeer zeker ook een familieclub!
DOOR: JAN DULLEMEIJER

Dit jaar was het ons doel om Fampong weer op de kaart te zetten. Na een aantal jaren geen Fampong door Corona en in 2023 weer een eerste versie, dachten wij: iedereen moet weer weten hoe leuk het is om mee te doen aan een familietoernooi. Na de zomervakantie in 2023 hadden we de overdracht van het vorige comité. We kozen een thema (Hollywood) en gingen aan de slag!

In het begin kwamen we maandelijks bijeen, in juni wat vaker. Onwijs leuk om te doen!

We hebben een fantastische rij aan sponsoren die het toernooi mede mogelijk gemaakt hebben. Met in eerste instantie 24 teams en later nog een uitbreiding naar 28 (vanwege veel animo) zijn we weer helemaal terug!

Twee speelsterktes en meerdere poules om echt met plezier en fanatiek te hockeyen. Nieuw dit jaar waren de vriendenteams, onwijs leuk dat er ook veel jeugd meedeed! Het concept ‘de winnaar moet organiseren’ hebben we dit jaar losgelaten. Er waren winnaars bij het hockeyen (Code Blauw en Wij waren Boni, behalve Marnix), maar ook winnaars met de beste outfits (de meiden van Los Angel(e)s met waanzinnige zelfgemaakte shirts) en bij de bingo (De gesmolten donuts). Ook tijdens het feest zijn er nog meerdere prijzen uitgereikt, bijvoorbeeld aan Baywatch (DKS) en Fam. In Black!

Naast hockeyen waren er spellen voor de jeugd, worstenbroodjes, ijs, een fantastische borrelplank, oesters en 300 pizza’s.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie en hebben nu al zin in volgend jaar!
Femke, Floris, Sacha, Juriaan, Hidde, Florentine, Derk, Ingrid, Yvette, Coen en Roos

 
Powered by LISA