volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren
niets gevondenniets gevonden

Welkom in de Zaalcorner 2022/2023

Zaalhockey is leuk en anders, maar ook deels hetzelfde als hockey op het veld. Er zijn andere spelregels, je hebt een andere stick nodig en andere schoenen. Ook de wedstrijden verlopen anders dan op het veld, er zijn zaalwachten nodig en je levert meerdere 'aanpakkers' per team. Hoe zat dat allemaal ook alweer? Hieronder vind je alle informatie. Scroll lekker door de pagina of klik op één van onderstaande buttons om direct naar een specifiek onderdeel te gaan. Veel lees- en zaalhockey plezier!


Zaalhockey

Zaal en terrein



Overig

Contact



De competitie start dit jaar op 10 december 2022. Hieronder volgen de reguliere competitie data:
December 2022: 10/11, 17/18;
Januari 2023: 07/08, 14/15, 21/22, 28/29;
Februari 2023: 04/05, 11/12, 18/19.

De O18-, O16- en O14-jeugd wordt zowel op zaterdag als op zondag ingepland. Bij O12-jeugd wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk wedstrijden op de zondag (waar mogelijk in de ochtend) te plannen. Dit in verband met de vele open dagen van middelbare scholen op de zaterdagen.

Onze topjeugd teams maken kans om deel te nemen aan de finales NK. De best geëindigde teams uit de Topklassen O18, O16 en O14 uit de districten plaatsen zich voor het NK. In totaal plaatsen zich 16 teams.

  • - De O18 en O16 teams spelen op 28 of 29 januari 2023 2 wedstrijden (achtste en kwartfinales) voor plaatsing voor de halve finales;
  • - De O14 teams spelen op 28 januari 2023 3 wedstrijden (poulefase). De winnaar van elke poule plaatst zich voor de halve finales;
  • - De halve finales en de finales worden vervolgens gespeeld op 4 en 5 februari 2023.

Meer info hierover is te vinden op deze KNHB site.

Afgelasten van alle wedstrijden of een gedeelte daarvan kan alleen geschieden in verband met de weersgesteldheid en/of calamiteiten bij accommodaties. Via de homepage wordt de afgelasting weergegeven. Hierbij worden de volgende richtlijnen gehanteerd:
  • • Code rood van het KNMI: afgelasting;
  • • Code oranje van het KNMI: tot 11.00 uur afgelasting met een update om 09.00 uur voor het tijdsblok erna;
  • • Code geel van het KNMI: in beginsel geen afgelasting maar wel mogelijk afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden in het district.

Een afgelaste wedstrijd wordt niet ingehaald (tenzij je zelf met de andere teams een tijd en veld weet te regelen).
Uitzondering hierop zijn Topklassewedstrijden (anders kan er geen NK gespeeld worden). Voor deze groep wordt de wedstrijd dan verplaatst naar de eerstvolgende mogelijkheid. De competitieleider zal de dag en tijd vaststellen en de betreffende verenigingen daarover zo spoedig mogelijk informeren.

Meer info over afgelastingen op deze pagina van de KNHB.





SPELREGELS
De belangrijkste zaalregels op een rij. Handig voor spelers, coaches én publiek, want wie de regels kent speelt en bekijkt het spel met meer plezier! Zaalhockey kent andere spelregels dan veldhockey. Deze basisregels verschillen:
  • - Teams bestaan uit maximaal 12 spelers, waarvan er maximaal 6 (meestal 5 + keeper) in het veld staan.
  • - Wedstrijden duren doorgaans een half uur (scheidsen wisselen van helft na 15 minuten). Voor topklasse teams (Senioren standaard H1 & D1, O18-1, O16-1, O14-1) duurt de wedstrijd 2x 20 minuten met 5 minuten pauze.
  • - Er zijn geen zijlijnen.
  • - Wel zijn er balken die je mag gebruiken om de bal te spelen.
  • - Een bal is alleen uit als hij over de achterlijn gaat, of over een van de balken aan de zijkant van het veld heen gaat.
  • - Je mag de bal alleen pushen over de grond, behalve bij een doelpoging. Slag, scoop en flats zijn niet toegestaan.

Bekijk alle spelregels in het spelreglement zaalhockey:





(De leeftijdscategorie O9 en O10 spelen volgens de reguliere zaalhockeyregels.)

Kijk voor de officiële en volledige spelregelreglementen op de site van de KNHB: KNHB-spelregels of check snel dit KNHB YouTube kanaal waar spelsituaties worden uitgelegd.




TIPS & TRICKS
We hebben een aantal filmpjes opgenomen om je zo te helpen met wat handigheidjes in de zaal. Weet jij het verschil tussen een goede en een foute slag of (rol)push? Weet jij hoe je kan ontsnappen met een sleepbeweging als je ingesloten raakt bij de balk? Kijk eens naar het onderstaande filmpje of naar alle andere tips & tricks op ons YouTube kanaal KampongTV zaaltechniek.



Ook voor onze keepers hebben we mooie filmpjes!
In de zaal werkt het toch allemaal net wat anders dan op het veld. Samen met Babette Backers (keepster D1 zaal) en (voormalig) D1 speelsters Gabrielle Mosch en Mabel Brands (Oranje zaal) maakten we video's voor de serie "Zaalhockey techniek - Keeper". Hieronder zien jullie alvast de teaser. De video's staan allemaal op ons Youtube kanaal Kampong TV in de afspeellijst 'Zaaltechniek Keepers'.





ZAALWACHT
De meeste teams hebben dit zaalseizoen een of twee keer de zaalleiding en leveren die dagen twee zaalwachten. Welke wedstrijden dat zijn lees je in de app of op de website bij Agenda en klik op een wedstrijd. Staat er bij wedstrijdinfo 'Zaalleiding' of 'ZL', dan hebben jullie 'dienst'.
Je bent als zaalwacht verantwoordelijk voor je eigen twee wedstrijden én voor de andere wedstrijd in je poule. Deze drie (of heel soms vier) wedstrijden vormen samen een 'speelblok'.
Zaalwacht is niet alleen verantwoordelijk voor een goed wedstrijdverloop, maar ziet ook toe op publiek en goed gebruik van de hal.

Om te weten wat je dan moet doen, lees je hier de diverse zaalwachtdocumenten door:



- Jongste jeugd (O10/O9)
Bij de jongste jeugd (O10/O9) leveren beide teams ieder zelf een spelleider. Deze spelleider hoeft niet in bezit van een scheidsrechterskaart te zijn.

- O18/O16/O14/O12
Het team dat zaalwacht heeft gedurende het blok (3 wedstrijden) moet behalve de zaalwachten ook de scheidsrechters (ouders) leveren voor alle drie (of soms vier) de wedstrijden in dat blok. Er worden door Kampong Arbitrage in de zaal geen personen aan individuele wedstrijden toegewezen.
Tip: plan zelf 3 scheidsrechters op het hele zaalblok. Elke scheidsrechter fluit dan 2 van de 3 wedstrijden in het zaalblok. Wie welke wedstrijd doet bepalen de aangewezen scheidsrechters in onderling overleg.


De uitzondering hierop zijn die teams waar bondsscheidsrechters of CS+ worden ingepland:
  • * A1 en B1 bondsscheidsrechter
  • * A2 en B2 clubscheidsrechters
  • * C1 en D1 clubscheidsrechters
  • * Combiteams topjeugd clubscheidsrechters

- Senioren
Senioren leveren per zaalblok als ze zaalleiding hebben altijd twee scheidsrechters voor het hele blok. 

Let op:
1) alleen spelers of ouders met een scheidsrechterskaart mogen wedstrijden fluiten (niet bij O10 en O9 jeugd)
.
2) Als je nog geen kaart hebt en je hebt je opgegeven via je teammanager om te fluiten, word je direct door de KNHB uitgenodigd. Voor andere vragen omtrent je kaart of om je aan te melden om een kaart te halen, mail dan naar [email protected]


In de zaal speel je op zaalschoenen (géén zwarte zolen) en met een zaalstick. Een zaalstick is platter dan een veldstick. Ook heb je een handschoentje nodig, om je hand te beschermen (in de zaal is je stick veel laag bij de grond).
Uiteraard draag je ook je bitje en scheenbeschermers.
Voor de keepers geldt dat ze naast de zaalschoenen met zaalriempjes om de klompen moeten spelen. De reden is dat de metalen gespjes van de legguards schade kunnen maken aan de zaalvloer. Zaalriempjes kun je op woensdagen vanaf 19.30 uur bij de Materiaalcommissie afhalen. Ze zitten bij de lockers naast veld 2.
Met vragen mail je ze: [email protected]
De legguards van de Jongste Jeugd zijn voorzien van bandjes (zie foto hiernaast) die ook in de zaal gebruikt mogen worden. Zij hoeven dus niet de riempjes te vervangen.

Voor tips & tricks kijk ook eens hierboven bij de Techniek filmpjes met Babette Backer.


Teams die als eerste trainen of spelen kunnen de sleutel van de hal ophalen bij de bar in het clubhuis. Deze krijg je mee na het overleggen van onderpand (telefoon of portemonnee). Onze Kamponghal beheerder is ook regelmatig aanwezig om te helpen.
Zijn jullie het laatste team die dag? Ruim de hal netjes op, veeg het veld schoon met de vloerwisser en haal vervolgens de sleutel op bij de bar en sluit de hal af. Vergeet niet het licht in de hal uit te doen, de schakelaar zit naast de toegangsdeur. En breng de sleutels weer terug.

p.s. voor Kampongteams: er hangt naast de draaideur een sleutel in een sleutelkastje. De code is voor de trainers/aanvoerders van Kampongteams verkrijgbaar bij Gaby van der Kooij.
Graag na gebruik wel de sleutel direct weer terughangen.





Op wedstrijddagen en tijdens trainingen zijn het clubhuis en het tennispaviljoen altijd open. Ook voor eten, drinken, omkleden, douchen en een sanitaire stop kun je daar terecht. Dus kom met je team lekker ontbijten, lunchen of dineren.
In één van de twee hallen zal weer een koffiecorner zijn in samenwerking met Nummer 14. Koffie, thee of andere daar gekochte etenswaren en dranken zijn toegestaan. Eigen meegebrachte etenswaren en dranken nuttigen is NIET toegestaan. Een flesje water mag je natuurlijk wel meenemen de hal in.

Tennispaviljoen is bereikbaar op: 06 83999817
Nummer 14 / clubhuis is bereikbaar op: 030 20 06 014


Er is voldoende ruimte om te parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2 (zie plattegrond). De fietsen graag in de fietsenrekken bij veld 7-8-9 zetten en niet elders of los tegen een hek


We zijn zuinig op onze hal en materialen, daarom een aantal huisregels:
  • - stop je buitenschoenen en kleding in de manden;
  • - op grijze vloerdelen mag je met buitenschoenen lopen;
  • - op blauwe vloerdelen alléén sportschoenen met schone witte zolen;
  • - op de rode vloerdelen lopen de scheidsrechters
  • - water of vuil op de vloer? Pak een bezem of papier en maak even schoon;
  • - net als bij tennis vegen we na elke training en in het weekend na elk wedstrijdblok het veld schoon met de vloerwisser.
  • - met doelen, balken en banken niet tegen het kwetsbare tentdoek stoten;
  • - niet met balken slepen;
  • - tijdens wedstrijden niet inspelen langs het veld;
  • - in één van de twee hallen zal weer een koffiecorner zijn in samenwerking met Nummer 14. Koffie, thee of andere daar gekochte etenswaren en dranken zijn toegestaan. Eigen meegebrachte etenswaren en dranken nuttigen is NIET toegestaan. Een flesje water mag je natuurlijk wel meenemen de hal in..




OPBOUW EN AFBOUW VAN DE KAMPONGHAL XXL
Het opbouwen doen we net als ieder jaar samen met jullie. Het op- en afbouwschema is opgesteld en hierin staat precies aangegeven op welke dag wij de hulp van 1 of 2 personen (spelers/ouders/vrienden/etc.) uit jullie team verwachten. We willen benadrukken dat dit een grote klus is, waarbij we echt rekenen op de inzet van alle teams.
Dus als je verhinderd bent, ruil met iemand en regel zelf vervanging!

Wil je (een) extra uurtje(s) helpen? Laat het ons weten en mail naar
[email protected].

Agenda:
We bouwen op in de week van 21 t/m 26 november 2022
Het afbouwen zal plaatsvinden op 22 februari 2023 en in de week van 6-10 maart 2023.



Hieronder vind je plattegrond terug van Kampong in de winter. De Kamponghal XXL staat op veld 4 (naast veld 5).



Vertrekpunten:
  • - Breedtejeugd mag 1x gratis trainen/oefenwedstrijdje spelen (per seizoen) als er ruimte is.
  • - Topjeugd mag 1x gratis trainen in 1e week kerstvakantie en 2x als past tijdens week van 28 november t/m 2 december 2022 ivm selectie.
  • - Op 3/4 december is er een Kick-Off voor jeugd.

Voor beschikbaarheid velden neem contact op met Techniche Ondersteuning (Gaby van der Kooij).

In verband met de hoge energieprijzen zal er zeer beperkt verwarmd worden in de Kamponghal XXL. Indien huurder toch extra warmte wenst, zal een aparte offerte aangevraagd moeten worden bij Penningmeester Zaal (Ronald van Maldegem).

Bekijk hier de kosten voor (extra) zaalhuur.



DOWNLOADS
Hieronder vind je een handig downloadoverzicht met de belangrijkste info:



NIEUWSBRIEVEN
Hieronder zijn onze nieuwsbrieven van dit seizoen snel terug te vinden. Gewoon leuk om nog eens na te lezen of gewoon handig!



FAQ
Regelmatig worden ons vragen gesteld over uiteenlopende zaken. De meestvoorkomende en de antwoorden daarop hebben we hieronder weergegeven.
Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact met ons op.

  • Wanneer ben ik zaalwacht of spelbegeleider?
    Dat weten we pas als de KNHB komt met de wedstrijdplanning. Vervolgens kijk je in de app of op de website bij Agenda en klik op een wedstrijd. Staat er bij wedstrijdinfo 'Zaalleiding' of 'ZL', dan hebben jullie 'dienst'. Dit kan dus ook op een andere locatie dan Kampong zijn!

  • Wij zijn ingedeeld als zaalleiding op een andere locatie dan Kampong. Kan dat?
    Jazeker kan dat gebeuren. In basis zal je zaalleiding hebben op Kampong, maar in sommige gevallen is de KNHB daar van afgeweken. Als je zaalleiding elders hebt, lever je daar dus de zaalwachten EN de scheidsrechters (tenzij jouw team club/bonds scheidsrechters toegewezen krijgt, zoals bij topjeugd).

  • De clubscheidsrechters zijn er niet (O12/O14), wat nu?
    Door een fout in de planning kan dat soms gebeuren. Zorg ervoor dat je altijd zelf reserve scheidsen achter de hand hebt.

  • Hoeveel wedstrijden/wedstrijddagen speel je?
    Gemiddeld speel je 6 drieluiken.

  • Hoe vaak moet een team voor zaalwachten zorgen?
    Van de 6 speeldagen, speel je er gemiddeld 2 thuis en op die dagen ben je verantwoordelijk voor de zaalwacht.

  • Hoe vaak moeten wij onze scheidsrechters inzetten?
    Van de 6 speeldagen, speel je er gemiddeld 2 thuis en op die dagen ben je verantwoordelijk voor de scheidsrechters (muv als je clubscheidsrechters krijgt toegewezen).
    Jouw scheidsrechters fluiten dan per tweetal alle drie die wedstrijden in dat blok. Vandaar dat wij 3 fluiters vroegen bij de inventarisatie, zodat zij elkaar kunnen afwisselen.

  • Wij hebben geen ouders met scheidsrechterkaart, mogen ouders dan toch fluiten?
    Met uitzondering van de Jongste Jeugd (O10/O9/O8) dien je als scheidsrechter een kaart te hebben. Je kan deze halen door je aan te melden via [email protected]

  • Wij kunnen die dag geen zaalwachten of scheidsrechters leveren. Kunnen jullie die voor ons zoeken / dat regelen?
    Nee. Als team ben je zelf verantwoordelijk om dat te regelen.

  • Ik kan plotseling toch niet komen helpen met opbouwen of afbouwen. Kunnen jullie iemand anders regelen of kan ik gewoon een andere dag komen?
    Nee, een vervanger dien je zelf te regelen. We rekenen ook op jouw team op het geplande tijdstip, dus zorg er voor dat er iemand komt! Onderling ruilen mag. Je bent wel verantwoordelijk dat die ander dan ook daadwerkelijk komt.



CONTACT
Team Zaal zet zich in om jeugd- en seniorenleden met plezier te kunnen laten zaalhockeyen op Kampong. Heb je vragen over zaalhockey? Kijk hier met wie je contact kunt opnemen:


Team Zaal:
[email protected]
Barbara Burgering, Michael Lohle, Rutger Hardick, Joost Rings, Ronald van Maldegem, Hester de Melker en René Kemps

Senioren Zaalhockey:
[email protected]
Annemieke de Vries

Wedstrijdsecretariaat jeugd en senioren:
[email protected]

Jean-Paul Bolhaar en Wouter Janssen

Arbitrage en zaalwachten:
[email protected]

Jorrit Bruinsma

Beheerder Kamponghal:
[email protected]
Jeroen van de Peppel

Kamponghal en Bouwteam:
[email protected]

Michael Lohle en Rutger Hardick

Zaalhuur en trainingsschema:
[email protected]



Dank voor jullie medewerking en veel plezier in de zaal!




NIEUWSARCHIEF
Hieronder zijn alle geplaatste (zaal) nieuwsberichten terug te vinden die we dit seizoen geplaatst hebben.

 
Powered by LISA